Khaos igjen – Lister24

[doptg id=”4″]

I helgen spilte Issa Molina sammen med bandet Khaos for tusenvis av elleville fans på konsertarenaen Expo Centro i San Pedro Sula i Honduras.

Publisert: 28.sep. 2015 13:17 Oppdatert: 29.sep. 2015 18:00

AV: MONA WIKØREN

Til vanlig lever Molina et rolig liv i lille Farsund. Molina er godt kjent i lokalmiljøet. Nylig ga han ut plate med sin kone, Anija M. Wormsen. Det kanskje ikke alle vet, er at Molina er rockelegende i hjemlandet Honduras. Den siste uken har han blitt gjenforent med gamle bandmedlemmer for et aldri så lite comback – til stor glede for fansen.

– Hva er bakgrunnen for at bandet samlet seg nå?

– Det er fordi “Forjado En Rocka”, som er den eneste lp-platen som Khaos spilte inn, fyller 30 år. Den platen er blitt veldig populær i løpet av alle disse årene, selv om vi ikke har vært aktive, forteller Molina.

Bandet ble nemlig oppløst i 1985.

MOLINA KOM til Honduras søndag 20. september. Før han reiste, forberedte han seg på den gamle musikken hjemme i Farsund. Da han kom til Honduras, øvde bandet daglig frem til konserten som var lørdag. Tre av de opprinnelige bandmedlemmene deltok på konserten sammen med forsterkninger.

– Hvordan var det å treffe bandet igjen?

– Hele opplegget var en stor opplevelse. Jeg hadde aldri forestilt meg at dette skulle bli sånn – at vi er så populære. Junior Mejia har jeg ikke truffet på 30 år, men jeg har veldig god kontakt med Max Urso, som er den andre gitaristen, forteller Molina.

På lørdagens konsert kom folk fra hele Honduras.

– Det kom både gamle fans og folk som var små da Khaos eksisterte. Mange av dem sa også at de er blitt inspirert av Khaos, forteller Molina.

– HVORDAN VAR det å møte fansen?

– Det å møte fansen på denne måten var utrolig gøy. At folk kjenner meg sånn her i Honduras, selv om jeg har bodd i utlandet i 30 år, er en stor overraskelse, sier Molina.

– Hva har gjort sterkest inntrykk på deg disse dagene?

– At vi spilte akkurat som om det ikke har gått 30 år. Det var akkurat som i gamle dager – som om tiden har stoppet, sier Molina.

Han spilte med bandet i to-tre år på 80-tallet. Molina forteller at Khaos begynte å bli populære det siste året, altså 1985/1985. Deres eneste plate, “Forjado En Rocka”, ble som nevnt sluppet i 1985.

– Etter det ble Khaos en legende, sier Molina.

BYEN MOLINA oppholder seg i, San Pedro Sula, er regnet som verdens farligste by.

– Folk er litt avslappet her – de lever et normalt liv. Men byen er ikke det samme som før. Den er blitt mye større og man kan ikke gå fritt ute som i gamle dager, sier Molina, som forteller at sikkerheten på konserten var veldig godt ivaretatt.

Livet i Farsund er utvilsomt annerledes. Molina bodde med Wormsen i Italia i åtte år før de flyttet til Norge.

– Savner du rockelivet, eller er det greit med rolige Farsund?

– Jeg føler at jeg er en del av den legendariske Khaos. Dette er veldig gøy og har vært viktig for meg som gitarist. Med få ord; jeg er et resultat av min fortid. Men jeg har en familie som jeg elsker i Farsund. Jeg vil heller se framover og fortsette å utvikle meg både som menneske og musiker i Farsund, avrunder Molina.

Dette innlegget ble publisert i Musikk. Bokmerk permalenken.