Biografi

Issa Molina er opprinnelig fra Honduras og er en anerkjent gitarist i mellom-amerika. Han begynte å spille gitar da han var 12 år og debuterte noen år senere med “Forjado en Rocka” av Khaos. Den honduranske rockegruppa hadde stor suksess i mellom-amerika på midten av 80-tallet.

I 1985 flyttet Issa til Italia

I 1985 flyttet Issa til Italia og var aktiv i musikkmiljøet rundt Roma i mange forskjellige band og med kjente italienske pop-artister.

Issa har studert klassisk gitar, og har deltatt på en rekke gitarseminar med amerikanske gitarister som: Mike Stern, Scott Henderson, Joe Diorio og Jim Kelly. Etter mange års erfaring som musiker og komponist, favner hans musikalske erfaring vidt, fra rock, pop, blues, til afrokubanskmusikk og jazz.

Siden 1996 har Issa bodd i Norge

Siden august 1996 har Issa bodd i Norge og har arbeidet med musikk hele denne tiden. Han har har vært gjest i radioprogram på NRK P2 , og deltatt i Multi Kulti konsertserien for Samspill international music network, spillt på kunst utstillinger, festivaler, klubber m.m. Han har arbeidet som gitarlærer ved en rekke norske musikk og kulturskoler og har drevet kurs og seminarvirksomhet.

Som komponist jobber Issa kontinuerlig med å utvikle sin egen musikkstil som er en fusjon av afrolatinamerikanske rytmer, rock og jazz. Cd-en “Agua que fluye” med egenkomponert musikk kom ut i 2001 og har fått mange gode tilbakemeldinger.

Issa er en aktiv freelance musiker og komponist og har samarbeider med mange forskjellige musikere. Med Lars Rune Rebbestad, Ole Kelly Kvamme, Tom Rudy Torjussen i flere latin jazz prosjekter bl. a. på Canal Street jazz festival i Arendal.

Med jazz pianisten Lars Jakob Rudjord et standard og latin repertoar, og med tronpetisten Sigurd Olsen, en jazz fusion duo, i tillegg

El Duo Magico med fløytisten Anija M. Wormsen som presenterer egenkomponert musikk og deltok med «Ritmologia» på Sørnorsk Jazzsenters CD «Jazzsnadder».

 

Diskografi